Rebozo

Rebozo betyr kjærlighet, identitet og tradisjon. Dette nydelige plagget er et symbol på femininitet i Mexico, alle meksikanske kvinner eier minst ett stykke. Den tradisjonelle måten å lage rebozo på er håndvevet, materialet kan være bomull, silke, rayon, syntetisk silke, ull. Tøyet er et tradisjonelt stykke og kan være veldig moderne. Den berømte meksikanske maleren Frida Kahlo hadde en med alle hennes antrekk. Mexican Box tilbyr bomull, syntetisk silke rebocos, fra Tenancingo og Atlacamulco i Mexico State og den berømte rebozo fra Santa Maria del Rio, San Luis Potosi.

Otomi Filledukker

De vakre og fargerike filledukkene fra Amealco i Queretaro-staten er svært representativ for samfunnet, tradisjonen startet for 50 år siden, initiativet var fra Guadalupe Rivera, datter til den berømte maleren Diego Rivera (ektemann til kunstneren Frida Kahlo). Guadalupe organiserte verksteder og brakte til dem stoffer, snørebånd, knapper, mønstre og forskjellige materialer for å definere dukkene. Guadalupes ide var å hjelpe urfolkene til å skaffe økonomiske ressurser, og i stedet for å selge godteriene i gatene på byen vil de ha disse vakre lekene. De håndlagde dukkene gjenspeiler følelsene hos håndverkerne og tradisjonene og fargerne til Otomi-kulturen

Tenango broderi

Tenango-broderiet stammer fra Tenanago De Doria i Hidalgo State, Otomi-regionen. Håndverkere fra denne regionen gjenspeiler deres ekstraordinære kreativitet på stoff og tekstiler. Broderiene er berømte og verdsatt over hele verden. Designet gjenspeiler flora og fauna i regionen. Varene er fargerike og vakre, fulle av tradisjon og passer perfekt i ethvert moderne miljø.

Zapotec hender

Oaxaca statene har rike forskjeller av tekstiler fra ulike områder.

Teotitlán del Valle er meget kjendt for skjønne tekstiler laget av ull eller bomull farget med naturelle farger fra blomster, frukt, insekter etc.
Delene er vevet på vevstol.
Tekstilene er godt mottatt internasjonalt og er meget vakre.

Huipil


Ordet Huipil (uttales wee-peel) kommer fra nahuatl ordet Huipilli som betyr dekorert bluse eller kjole.
Dette plagget er ansett som en tradisjon blant geniale kvinner og er veldig populært blant de fleste av meksikanske kvinner,
Opprinnelsen til dette stykket er fra før spansk tid.


Motivene brodert i en Huipil er symboler som kan være geometriske figurer, dyr og blomster.
De håndlagde huipils er laget av bomull, ull, silke, poplin og andre materialer (blonder, bånd), det er forskjellige teknikk for å gjøre dem avhengig av opprinnelsen til håndverkere i Mexico. Den huipil har forskjellige størrelser fra midjen til ancles, er den tradisjonelle formen rektangulære., Løs passform. Den huipil er plagg med minne, stolthet og tradisjon, kunnskap til å gjøre hvert plagg gått og arv fra generasjon til generasjon, hver håndverker uttrykke følelser og deres kultur, er hver huipil one of a kind kunst håndverk


Tradisjonell Huipil kommer hovedsakelig fra de sørlige statene (Oaxaca, Guerrero, Chiapas, Yucatan) og noen sentrale stater (Puebla, Veracruz og Michoacan) og noen områder i Sentral-Amerika

Mexican Huarache Sandaler

Huaraches er en råform for sandaler. Huarache må være håndlaget og med naturlær materiale. Den typiske huarache er laget med håndvevede flettet skinnremmer, og det ser vanligvis ut som en tradisjonell skinn semi-lukket sko. Meksikansk boks presenterer deg Huaraches fra Michoacan, Chiapas og Guerrero.

Ordet huarache kommer fra ordet Kuarache i Tarasco; En innfødt dialekt talt av Purepechas i staten Michoacan.

Meksikanske broderte kjoler

Meksikanske broderte kjoler er veldig godt eksempel som gjenspeiler meksikansk kultur. Hver region i Mexico bruker forskjellige teknikker for å brodere kjoler, bluser og forskjellige plagg. Mexican Box sender deg varer hovedsakelig fra Puebla, Hidalgo, Queretaro, Oaxaca og Chiapas. Meksikanske Broderte kjoler har alltid vært brukt som hverdags plagg.

Den mest kjente meksikanske broderte kjole er fra San Gabriel Chilac, Puebla. I dette samfunnet er det mange håndverkere, de fleste av kvinnene som gjør kjolene i henhold til de tradisjonelle mønstrene som er inspirert av blomster og andre symboler som opprinnelig ble kopiert fra figurer i kirkenes arkitektur bygget mer enn 200 år siden. Du kan vanligvis finne blomster, blader og påfugler.

Meksikansk håndverk med kjærlighet


Hvert håndverk har en historie å fortelle. Håndverkeren ikke bare reflekterer tradisjon og kultur. Håndverkeren putter sjel og tanker, og kjærlighet i hvert stykke. Håndverkeren lager drømmer og uttrykker lykke og håp, og bekrefter den kulturelle identitet. De har lært å kjenne en jobb fraforeldre og besteforeldre, generasjon etter generasjon.

I Mexico finnes rundt 12 millioner håndverkere (Fonart 2014) og de fleste bor i kummerlige forhold med kun 2 dollar per dag i utbetaling. Mange av håndverkerne har små butikker hjemme og de reiser fra små tettsteder til større byer for å selge deres produkter på gatene og i loppemarkeder  Andre er organiserte i bedrifter som er tilslutter større handelsnettverk. Noen få har butikker og andre samarbeider med designere som inkluderer deres tradisjonelle mix i en ny design.


Mexican Box har den ære å tilby deg en unik tradisjonell håndverksprodukt, laget med kjærlighet.

Mazahua tekstiler


Mazahua-samfunnet er lokalisert i forskjellige regioner i Sentral-Mexico. Broderiene er veldig vakre, håndverkere er hovedsakelig kvinner, figurer, blomster og dyr er de viktigste designene på sine varer. Kvinnene beskriver deres kultur og tradisjoner på tekstilene. Mange av håndverkere reiser til storbyer for å selge produkter på gater og loppemarkeder.